In de praktijk

Elke speler heeft een persoonlijke app op de telefoon waarin korte vragenlijsten openstaan. Door deze vragenlijst geeft de speler informatie over zijn motivatie, fysieke status, vorm, verwachtingen en reflecteert op de eigen ontwikkelingen. Deze vragenlijsten zijn naar wens in te vullen, afhankelijk van wat je als trainer van jouw spelersgroep wilt weten. De speler stuurt binnen een beveiligde omgeving de informatie naar een digitaal platform die beschikbaar is voor de hele technische staf.

Voorbeeld

Na de donderdagavond training kijkt de speler terug op de trainingsweek door middels vragen te reflecteren op de trainingen, de huidige vorm en fysieke status. De speler geeft aan of hij verwacht te spelen komend weekend en kan optioneel aanvullende informatie delen.

De technische staf komt na de training bij elkaar om de selectie te bespreken. Met de online omgeving op een laptop bij de hand wordt de selectie doorgenomen. Wanneer er vragen zijn bij spelers of als er keuzes gemaakt moeten worden kan er direct gekeken worden naar de verwachtingen en informatie van de individuele speler.

Nadat op zondag de wedstrijd gespeeld is evalueert de speler diezelfde avond of de volgende dag de wedstrijd aan de hand van een aantal vragen. Bijvoorbeeld:

  • Heb je gespeeld?
  • Ben je tevreden over je spel?
  • Wat vond je goed gaan?
  • Wat had je beter kunnen doen?
  • Wat vind je van de teamprestatie?
  • Waar zit verbetering op teamniveau?

De trainer kan de informatie ophalen in de online omgeving en kan tijdens de trainingsweek inspelen op evaluaties van zijn spelersgroep. Zo kunnen de spelers ook actief gevraagd worden mee te denken over de inhoud van de trainingen. De spelers voelen en ervaren hiermee invloed te hebben op de teamprestatie en dat vergroot de betrokkenheid en motivatie (Vansteenkiste et all).